Februari: Alaaf, Carnaval in het Zuiden

Anouk is van oorsprong geen echte carnavalsmens. Vroeger, toen ze nog jong was, ja, toen ging ze volop carnavallen. Gewoon in de kroeg, voor ons geen carnavalsvereniging zoals sommige andere Brabanders. Marcel is wel een carnavalsvierder en gaat daarom altijd met zijn vrienden, dit jaar besloten we eens een keer met zijn tweetjes te gaan. We hadden natuurlijk een onwijs mooi carnavalskostuum dat we aan iedereen moesten laten zien. In India hadden we destijds een hartstikke mooi pak gekocht (zie foto’s Noord India), met een paar prachtige rode stippen erbij en niet te vergeten van die nepgouden, kitscherige oorbellen. Gewoon keigaaf!

Dus op carnavalszaterdag hijsen wij ons in ons Indiaans pak en trekken naar de binnenstad, waar het overigens heerlijk vertoeven was omdat het met zo’n 15 graden een van de eerste zonnige dagen van 2007 was. Nu is Eindhoven (mede dankzij Philips, de TU/e en de Design Academy) een echte internationale stad. Okay, eerlijk toegeven, Eindhoven haalt het niet bij een stad als Hong Kong of Beijing. Als we het daar mee gaan vergelijken is en blijft het een dorp. Maar we hebben dus behoorlijk wat wereldburgers: Engelsen, Spanjaarden, Japanners en Chinezen, etc……….. en Indiërs. Terwijl wij tussen een hele menigte mensen een pilsje naar binnen staan te werken hebben wij het gevoel dat we aangestaard worden. En ja wel hoor, daar staan twee Indiërs. Die vinden ons er natuurlijk helemaal niet raar uit zien met die rode stip op ons gezicht en die tulband op Marcels hoofd. Voor hen is dat een vrij normale klederdracht en we zien echt twee Indiërs met een groot vraagteken op hun voorhoofd. ‘Wat doen die twee tussen al die verklede mensen’. Blijkt ook weer dat die Indiërs het staren niet verleren als ze de grens oversteken!

Om vijf uur ’s middags waren we al in de stad en ’s nachts om twee  uur rollen we weer naar buiten (’s Nachts na tweeën…………………). Marcel gaat zondags zelfs nog een keer carnavallen, maar Anouk houdt het voor gezien. Een dag ‘Paard in de gang’, ‘Kontenbonken’en ‘Brabantse nachten zijn lang’ is genoeg voor Anouk.

Terug naar Reisverslagen                   Verder naar Nieuwe ronde, nieuwe kansen