Mei 2007: Huizenjacht

Nu we alweer een jaar terug zijn in Nederland en alweer behoorlijk veel spullen om ons heen hebben verzameld, beginnen we een beetje uit het appartement te groeien. Waarom kun je minimaal reizen en ga je zodra je thuis bent weer maximaal wonen? Schijnbaar went die luxe snel en heb je toch al die spullen nodig?!

Maar, we gingen dus op huizenjacht. We weten precies wat we allebei willen, een leuk bestaand huis (jaren 70 stijl) met een grote tuin. Een klein probleempje, we wisten niet precies waar. Brabant is best groot en we besloten dus een aantal zondagen door Brabant te gaan toeren. Nou zijn we overal ter wereld geweest, maar in Brabant komen we nooit verder dan Eindhoven. En zo belanden we dus in Leende, Stiphout, Weebosch, Vessem, Schijndel, Hapert, enz. Dit was al een wereldreis op zich en we hebben nooit geweten dat Brabant zo mooi kan zijn.

Met de huizenjacht ging het inmiddels wat minder. Tot op heden hebben we niet echt gevonden wat we zochten, en als we iets moois zien is het vaak net iets te duur voor ons. Of we zien een mooi huis en het staat echt in de middle of nowhere. Ook niet echt wat we willen.

Misschien dat we voorlopig maar genoegen nemen met een nieuwe woning in een nieuwbouwwijk met een kleine tuin en dan over een paar jaar proberen dat ene huis met die enorme tuin gaan kopen. En dan te bedenken dat ze in Afrika met een heel gezin in een huisje van twee bij drie meter wonen.

Terug naar Reisverslagen                                    Verder naar Zwanger