Maart: Trotters weer in media

De maand maart begint minder leuk, met een begrafenis. De oma van Anouk lag al in het ziekenhuis toen we thuis kwamen en is nu overleden. Een dag na de crematie krijgen we te horen dat de andere oma van Anouk in het ziekenhuis is opgenomen. Hectiek al om, want dat betekent dus een paar keer per week naar het ziekenhuis. Gelukkig gaat het nu iets beter en is oma inmiddels weer thuis. Maar nog steeds komt er niks terecht van ons voornemen om het rustiger aan te doen. We bezoeken vrienden die we lang niet gezien hebben, of ze komen bij ons langs, we spreken af met oud-collegaís en kletsen gezellig bij met iedereen.

En dan blijkt maar weer dat er in Nederland eigenlijk weinig is veranderd de laatste twee jaar. Er zijn wat verhuizingen geweest, een paar babyís bijgekomen, wat relaties gesneuveld, maar dat is het. Niks schokkends! We wennen razend snel aan het leventje in Nederland, want eigenlijk stap je weer snel terug in de werkelijkheid. Net als het reizen, dat ook al snel een gewenning wordt. Wat vreemd blijft zijn al die kaaskoppen op straat! Kleurloos, grauw, nauwelijks aandacht voor een ander. Denk dat dat wel de grootste cultuurschok is geweest, weer tussen je eigen volk zitten en die met heel andere ogen bekijken. We merken ook dat we snel uitgepraat zijn over het reizen met vrienden en bekenden. 'Hoe was het?' of 'Heb je het leuk gehad?' zijn de meestgestelde vragen. Maar daarna wordt er weer gauw overgegaan op de orde van de dag. De meeste mensen hebben de verhalen gelezen op de website of via de mail onze avonturen gevolgd. De enige mensen waar je nog oeverloos mee kan praten over het reizen, zijn de reizigers zelf!

Anouk gaat braaf elke dag naar haar werk (nog steeds bij Philips). Op de High Tech Campus van Philips lopen overigens genoeg buitenlanders rond, heb je soms toch nog een beetje het gevoel dat je op reis bent! Marcel is volop aan het solliciteren maar dat wil niet zo vlotten. Niet dat we bang zijn dat hij nooit meer aan de bak komt, er zijn voldoende vacatures voor een HTS-werktuigbouwkundige. Maar om nu net die ene leuke functie te vinden, dat valt niet altijd mee. Gelukkig verveelt Marcel zich thuis nog absoluut niet. Hij is bezig met het monteren van de videobanden (maar liefst 20 uur) en dat blijkt nog een hele klus te zijn.

En dan waren we deze maand ook weer eens in de media te bewonderen. Het Eindhovens Dagblad komt langs voor een interview. Hoe gaat het nu met ons ruim een jaar na de tsunami? Het artikel kun je lezen onder het kopje Media. De kop boven het artikel: 'Beter een slechte reisdag, dan een goede dag op kantoor', heeft Anouk overigens veel commentaar opgeleverd van haar collega's. Maar nog steeds zijn wij van mening dat je beter met een voedselvergiftiging op een mooi strand in de Filippijnen kunt zitten, dan een dag werken op kantoor!!

Nu hebben we dan een halve pagina kunnen vullen met onze belevenissen in de maand maart. Opvallend, want tijdens het reizen schreven we ooit paginaís vol, over een dag!  Maar het is natuurlijk niet echt spannend om te vertellen dat je een nieuw vloerkleed hebt gekocht bij Ikea. Een verhaal over het aanschaffen van een treinkaartje in India is veel interessanter! Niet dat we nu al in een sleur zitten, maar eigenlijk is het leven in Nederland toch wel een stuk saaier dan elders in de wereld. Misschien wordt het tijd dat we een IndiŽr naar Nederland halen, die vindt India misschien wel saai vergeleken bij Nederland.

We slaan ons er wel doorheen. We genieten nu van reisverhalen van andere reizigers. Liggen krom van het lachen om de heerlijke verhalen van Loes en de daaropvolgende e-mails van Rob aan ons adres. De verhalen van Jochem en Jacobien vanuit AziŽ en AustraliŽ. Of we kijken hoe het Jet vergaat in AziŽ. Stiekem zijn we dan ook wel een beetje blij, dat wij nu in ieder geval weten waar het busstation is en hoe we een buskaartje moeten bemachtigen!

En na twee jaar reizen blijkt dat wij als ervaren reizigers worden gezien. Onze site blijkt inmiddels een ware vraagbank geworden te zijn voor toekomstige reizigers. Ik wil zon en het mag niet te duur zijn? Waar moet ik naar toe. Hartstikke leuk natuurlijk en we helpen de toekomstige reizigers graag een handje met het plannen van hun droomreis.

Terug naar Reisverslagen                                Verder naar Papierwinkel