Juli – Augustus 2007: Baby op komst

Dachten wij dat er veel te regelen viel voor een wereldreis, met een baby is er zo mogelijk nog meer te regelen. Allereerst krijg je een hele waslijst van zaken die je aan moet schaffen. Zoveel rompers, hydrofiel luiers, sokjes, mutsjes, ledikant, commode, echt een enorme waslijst. Je snapt niet dat ze in Afrika de kinderen ook groot krijgen met alleen maar een draagdoek! En dat zonder wipstoel, box of kruipkleed. Onvoorstelbaar. Maar we doen gewoon mee met alle babygekte (vooral moeders natuurlijk), het mag de kleine aan niks ontbreken.

Inmiddels weten we ook dat we een dochter krijgen. Dus in plaats van een Frits wordt het nu een Fritsientje. We zijn nog hard op zoek naar een naam voor de kleine maar dat valt dus echt niet mee. Bij elke naam heb je wel een associatie (leuk of minder leuk) en er zijn er al heel veel van het lijstje geschrapt. Als iemand nog suggesties heeft voor ons, gewoon even mailen.

Omdat wij niet getrouwd zijn mogen we ook nog de hele papiermolen doorlopen van het kind erkennen bij de gemeente tot dadelijk na de geboorte het invullen van een stapel papier. Misschien net zo makkelijk om toch te trouwen maar daar voelen we allebei op dit moment weinig voor, we zijn nu met zo veel dingen tegelijk bezig en Anouk wil liever niet met een dikke buik bij het gemeentehuis staan, dus dat hebben we maar even uitgesteld. Of misschien kunnen we net als Ruth en Rijkjan trouwen in Indonesië (zie ook http://ruthandrijkjan.web-log.nl).  

Terug naar Reisverslagen                        Verder naar vakantie in Griekenland