April: Kampi... Kampioenen

Er was eens een club in Eindhoven die maar liefst 11 punten voor stond op de nummer 2 en 3. Na de winterstop probeerde deze Eindhovense club de nummer 2 en 3 ook een kans te geven (ze waren tenslotte al vijf keer kampioen geweest in de laatste zes jaar). Helaas besloten zowel de nummer 2 en 3 die kans niet te benutten en zo werd de Eindhovense club alweer kampioen.

Als je het zo vertelt lijkt het een sprookje. Op een rustige zondagmiddag waren wij lekker door het Brabantse landschap aan het crossen. We zijn namelijk op zoek naar een huis en we hadden besloten zo hier en daar eens te gaan kijken. Ondertussen hadden we radio 1 aangezet (Langs de Lijn) en waren we volop huizen aan het bewonderen. Maar na een uur was de spanning niet meer te houden en wilde Marcel meteen naar huis, het onmogelijke leek te gebeuren. AZ stond op verlies en Ajax had net één doelpunt minder dan PSV. En zo werd PSV dan toch landskampioen. Wat niemand had verwacht en waar niemand rekening mee had gehouden werd dan toch werkelijkheid.

Gelukkig zijn we hier in het Eindhovense erg flexibel. Zo werd er even snel een feestje gebouwd op zondagmiddag (de podia stonden toch al klaar voor koninginnenacht) en werden de Oranje shirts snel vervangen voor de rood-witte clubkleuren. En dinsdagavond hebben we dan nog eventjes rustig over gedaan met een stadstour en een klein feestje in het stadion. Zo dat was het weer voor dit jaar, volgend jaar doen we het gewoon weer over.

Terug naar Reisverslagen                                    Verder naar Huizenjacht