December: Kerst 2006

Voor het eerst vieren we kerst weer thuis. De laatste keer dat we met kerst thuis waren was in 2003, twee maanden voordat we op wereldreis vertrokken. Het jaar daarvoor waren we op wintersport gegaan (2002) en dat was eigenlijk goed bevallen. Geen lange wachtrijen bij de kassa in de supermarkt, niet moeilijk doen over het kerstmenu en dagenlang op zoek zijn naar dat ene ingrediŽnt!

Het eerste jaar van onze wereldreis vierden we kerstmis in AziŽ, dat dat een beetje een ongelukkige keus was, weten de vaste bezoekers van onze site inmiddels. We belanden op tweede kerstdag 2004 midden in de tsunami op Sri Lanka. Dit jaar dus alweer twee jaar geleden. We staan er die dag wel even bij stil maar zijn er op een bepaalde manier toch niet zo veel mee bezig. We denken er bijvoorbeeld veel meer aan als we ergens op het strand naar de golvende zee zitten te kijken, dan wanneer we thuis voor de buis zitten. Maar twee jaar later gaat er nog steeds geen dag voorbij zonder dat we er niet aan denken.

Het tweede jaar van onze wereldreis verbleven we tijdens kerst in Laos. Een uitstekende keuze bleek achteraf, want een week later vierden we Nieuwjaar in Thailand en daar waren de stranden een beetje overbevolkt met kinderwagens en toeristen. In Laos geen kerstboom en kerstliedjes, maar wel een hele gezellige tijd gehad daar.

Nu dus thuis, kerst bij familie. We bereiden een kerstdiner met maar liefst vijf gangen en ook de ouderwets gezellige Nederlandse gourmet mag niet ontbreken. Echter een minpuntje, Anouk eindigt en begint het jaar niet echt goed, met een fikse keelonsteking. Gelukkig krijgen we hier van de huisarts gewoon antibiotica en staan ze niet meteen met een infuuspaal voor je neus te hengelen (zie hiervoor Xian Ė China).

Terug naar Reisverslagen                               Verder naar Terug naar Egypte