September 2007: Vakantie in Griekenland

De kleine wordt geboren rond 12 januari en tot 32 weken mag je nog vliegen. We besluiten er dus nog even snel tussenuit te gaan. Het valt echter niet mee om in september nog een leuke lastminute te scoren, het valt al niet mee om iets te vinden! Alles zit vol. Onze eerste keus was Kos of Rhodos, maar alle vluchten zitten vol. Dan maar naar Portugal, maar ook dat is kansloos. Als er al plaats is, is het ook nog eens 2x zo duur. Voor hetzelfde geld zitten we dat in Miami met een Fly-drive. Uiteindelijk na veel zoeken vinden we nog iets naar ons zin, 11 dagen Kreta (Chersonissos). Marcel is nooit op Kreta geweest (sowieso nooit in Griekenland) en voor Anouk is het alweer zeventien jaar geleden. Dus op naar Kreta.

We boften met het weer, maar liefst 30 graden. Een paar dagen is het wat minder geweest, maar toen hebben we gewoon een auto gehuurd en over het eiland gecrosst. Wat op Kreta goed te doen, de Grieken rijden erg goed. Helaas rijden de toeristen wat minder (maar goed dat die huurauto’s zo herkenbaar zijn). Zo gaan de Grieken netjes op de vluchtstrook rijden als je ze wil passeren, maar de meeste toeristen hebben hier toch wat moeite mee. Die blijven braaf op hun eigen baan rijden. Dat er niet meer ongelukken gebeuren met huurauto’s is voor ons een raadsel.

Gelukkig wanen we ons met de huurauto nog een beetje in Griekenland want in Chersonissos is Griekenland ver te zoeken. Wel vind je er Friet van Piet, Hof van Holland, kroketten op het menu en Douwe Egberts koffie. En heel, heel veel kaaskoppen. Maar dat mag de pret niet drukken, we hebben een heerlijke vakantie en eindelijk eens tijd om een beetje uit te rusten.

Terug naar Reisverslagen