Reis uitgesteld!

Je kan een reis zo goed mogelijk plannen, maar met het aspect gezondheid kan je nooit rekening houden. Toen we op 7 oktober thuis kwamen is Anouk een dag later naar het ziekenhuis gegaan voor controle. Ze zagen iets op een scan wat geopereerd moest worden.
Gelukkig kon ze binnen twee weken geopereerd worden. Het herstel gaat voorspoedig en we hopen eind november de reis voort te zetten. Omdat we bijna zeven weken reistijd verloren hebben zijn we van plan om korter naar China te gaan en misschien bepaalde landen over te slaan.

Aanpassing route

Doordat Anouk ziek werd en in oktober in het ziekenhuis in Nederland is opgenomen hebben we wat vertraging opgelopen in onze wereldreis. Niet leuk natuurlijk, maar het is nu eenmaal niet anders. In eerste instantie zouden we verder trekken naar Turkije, Iran en Pakistan. Omdat we nu pas eind november vertrekken is het klimaat echter niet meer zo aangenaam. In Pakistan ligt bijvoorbeeld van december tot februari sneeuw. Vanwege de tijd en het klimaat hebben we dus besloten dit allemaal over te slaan en direct vanuit Nederland naar India te vliegen. Het klimaat is daar nu goed en bovendien kunnen we dan de rest van de reis zoals we die voor ogen hadden wel vervolgen.

Visum India (Den Haag)

Doordat onze route nu gewijzigd is en we eerst naar India vertrekken hebben we natuurlijk ook een visum nodig. En omdat het kort dag is en we verder thuis niet veel te doen hebben besloten we zelf maar naar Den Haag te rijden om een visum te gaan halen. ís Ochtends tussen 10.00 en 12.00 uur kun je het visum aanvragen en je paspoort achterlaten en dan is het ís middags na 15.00 uur klaar. Er waren meer mensen die een visum voor India wilden hebben want toen wij binnen kwamen kregen we nummertje 79, en ze waren pas bij nummertje 35. We zien het maar als een goede oefening voor India, daar schijnen ze ook niet allemaal zo efficiŽnt te werken. Twee uur later zijn we eindelijk aan de beurt. En dan staan we binnen tien minuten ook weer buiten, zo veel werk is het namelijk niet. We moeten nog ruim drie uur wachten voordat ons visum klaar is en we besluiten onze tijd nuttig te besteden. We rijden naar Scheveningen waar we een strandwandeling maken en koffie drinken op de boulevard. Om 15.30 uur melden we ons weer bij de ambassade waar ons visum keurig voor ons klaar ligt. Nu zijn we echt klaar voor vertrek!

Visum India: 50 Euro pp

Vertrek!!!

Anouk heeft vrijdag 19 november in het ziekenhuis te horen gekregen dat alles in orde is en dat de wond goed geneest. Daarom hebben we vandaag meteen op internet een ticket geboekt naar India. Helaas is de goedkope optie naar India voor maandag 22 november vol.
Zodoende dat we maandag vanaf Eindhoven naar Istanbul vliegen en daar tot woensdag blijven. Woensdag vliegen we dan vanaf Istanbul naar Mumbai waar we onze reis voort gaan zetten.  

 

Terug naar Reisverslagen