September: Het is weer voorbij die mooie zomer

September komt en september gaat. Lijkt het maar of gaat de tijd in Nederland echt veel sneller dan tijdens het reizen? Of komt het gewoon omdat elke week hetzelfde is en dat je tijdens het reizen zo veel indrukken op doet dat geen een dag hetzelfde is?

Missen we het reizen? Ja en nee. Thuis heeft ook zijn voordelen. We hebben een heerlijke zomer achter de rug. We hebben genoten van de lange zomeravonden (op de meeste plaatsen waar wij geweest zijn zaten we zo dicht bij de evenaar dat het om 18.00 uur al pikdonker was). En ook in Nederland vermaken we ons prima. Zo gaf Guus Meeuwis een geweldig concert in het PSV stadion, hebben we ons prima vermaakt op Zilst kermis, hebben we gezien hoe mooi Nederland is, tijdens onze kampeervakantie en  hebben we ontelbaar vaak de barbecue aan gehad met een lekkere trappist of een ijskoude rosť. 

Dat laatste heeft natuurlijk wel gevolgen gehad voor ons gewicht. Voordat we op reis gingen keken we vaak naar Expeditie Robinson. Je zag die mensen op zoín onbewoond eiland steeds meer vermageren en als ze dan weer thuis waren zat alles (en soms nog meer) er weer heel snel aan. Dan dachten wij altijd, wat zonde. Ben je zo veel afgevallen en dan vliegen de kiloís er weer aan. Maar zodra wij thuis kwamen hebben wij ons ook op de koelkast gestort. Probleem is dat wij in Nederland zo veel keuzes hebben, overvolle supermarkten, op elke hoek van de straat wel een friettent of afhaalchinees. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Malawi, waar soms bij een benzinestation drie pakken koekjes in het rek lagen. Het werd dus hoog tijd voor een dieet en net als de rest van Nederland zijn wij dus nu aan het Sonja Bakkeren. Het gaat goed, in totaal zijn we al zoín 12 kilo kwijt, dus het lijkt te gaan lukken.

Marcel is inmiddels ook alweer enige tijd aan het werk en via een aantal omzwervingen uiteindelijk bij ASML terecht gekomen, waar hij het prima naar zijn zin heeft. Hij heeft een baan gevonden als Equipment Engineer op de afdeling customer support. Een uitdagende functie waarbij hij technische problemen in het veld op moet lossen. Mocht dat niet lukken vanuit Nederland dan moet hij naar AziŽ afreizen. Hij moet vooral naar China, Taiwan of Japan. Zo blijft hij toch een beetje reizen al is het nu zakelijk. 

Terug naar Reisverslagen                             Verder naar Heimwee? Ga naar Amsterdam!