Juni 2007: Zwanger

Je leest het goed, er is een nieuwe wereldreiziger op komst. Nog een reden om dus op huizenjacht te gaan (zie verslag mei 2007). Anouk is inmiddels drie maanden zwanger en op 12 januari 2008 uitgerekend.

De kleine staat op dit moment bekend onder de projectnaam Frits en heeft dus nu nog een doorlooptijd van zes maanden. Alles gaat goed, Anouk voelt zich prima al is ze af en toe erg moe, maar hierdoor praat ze ook een stuk minder en dat is voor Marcel lekker rustig. Inmiddels al twee echo’s gehad en die zagen er prima uit, we hebben het hartje al zien kloppen.

Dus in plaats van reizen zijn we nu bezig met kinderkamers (een rib uit je lijf), kinderopvang (dat hadden we al moeten regelen een jaar voordat Anouk zwanger raakte) en andere babyzaken. Er gaat ook een compleet nieuwe wereld voor je open hoor. Tik maar eens voor de gein in google ‘wereldreis’ in en je krijgt 625.000 hits. Tik nu eens ‘baby’ in en je krijgt maar liefst 5.080.000 hits.

Achteraf is de wereldreis toch nog ergens goed voor geweest. Tijdens een reguliere bloedtest voor de zwangerschap kwamen ze er achter dat Anouk resistent is voor Toxoplasma. Omdat een toxoplasma vergiftiging bij een zwangerschap extra gevaarlijk is mag je als zwangere vrouw geen rauw vlees zoals filet american, carpaccio en biefstuk eten. Maar omdat Anouk dus al eens zo’n toxoplasma vergiftiging heeft gehad, is ze resistent. Zijn al die keren dat Anouk weer eens ziek was onderweg toch niet helemaal voor niets geweest.

Terug naar Reisverslagen                               Verder naar Baby op komst