INTRODUCTIE

Mogen wij ons even voorstellen?

Halverwege 2003 begon er iets te knagen, de hele week werken van negen tot vijf en 's avonds uitgeteld op de bank neerploffen. Is dit nu alles? Er moet toch meer zijn in het leven als alleen maar werken. Marcel (bouwjaar 1973) is vaker gaan backpacken. Een jaar AustraliŽ, Nieuw-Zeeland, IndonesiŽ, MaleisiŽ en vier maanden zuidelijk Afrika stonden al op het CV.

Anouk (bouwjaar 1976) heeft altijd de wens gehad om ooit nog eens voor een lange tijd naar het buitenland te vertrekken om te reizen, werken of om gewoon een andere cultuur op te snuiven.

 Marcels eerste vliegles

Wij kennen elkaar sinds januari 2000. In juni 2001 hebben wij samen onze eerste verre reis ondernomen, vijf weken backpacken door de binnenlanden van Mexico, Guatemala en Honduras. En ook Anouk raakte besmet met het reisvirus. Het jaar daarop (2002) zijn we voor vijf weken door AziŽ getrokken. Thailand, Cambodja en Vietnam hebben we daar gezien. De afgelopen jaren hebben we naast ons werk beide een avondstudie gevolgd. Met het diploma HTS-werktuigbouwkunde (Marcel) en het diploma HEAO-Communicatie (Anouk) op zak moesten we op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Anderhalf jaar over de aardbol zwerven, zoveel mogelijk met lokaal vervoer, zo min mogelijk grote afstanden met het vliegtuig. In anderhalf jaar tijd zoveel mogelijk van de wereld zien, anderhalf jaar andere culturen proeven, anderhalf jaar niet in het Nederlandse stramien lopen, anderhalf jaar er tussen uit. Maar hoe pak je zoiets nu aan? Allereerst zijn wij beide in het bezit van een koopappartement. Dus moeten er keuzes gemaakt worden, verkopen, verhuren, wat zijn de voordelen en wat de nadelen. Uiteindelijk hebben we besloten beide appartementen te verhuren. Op die manier heb je altijd iets als je terugkeert naar Nederland en ook heb je niet de neiging om het geld wat je over hebt na verkoop erdoor heen te draaien in het buitenland. In eerste instantie hebben we een appartement verhuurd en zijn we samen in het andere appartement gaan wonen. Dat was dus stap ťťn.

Vervolgens zijn wij deze website gaan bouwen. Geen makkelijk klusje, we weten beide behoorlijk wat af van Microsoft programmaís zoals Word en Excel, maar een website bouwen met Frontpage, dat is toch andere koek. Na wekenlang gewerkt te hebben aan deze website en regelmatig bij vrienden en kennissen om raad gevraagd te hebben is dit dus het eindresultaat geworden en eerlijk is eerlijk, we zijn er best wel een beetje trots op.

Wintersport in Mayrhofen


Toen kwam het moeilijkste gedeelte voor ons: waar gaan we naar toe? We hadden twee wensen, ten eerste wilden we beide graag een paar maanden door India trekken. Onze tweede wens was om naar China te gaan voordat in 2008 de Olympische spelen (en dus ook de Westerse Ďbeschavingí) haar intrede doet. En we wilde natuurlijk zo min mogelijk met het vliegtuig en zoveel mogelijk met het lokale vervoer reizen. Ook geen gemakkelijke opgaaf met de huidige stand van zaken in ondermeer Iran en Pakistan.  

Marcel had een vaste baan als werktuigbouwkundig ingenieur, een jaartje vrij lukte niet bij de baas, dat betekende dus ontslag nemen. Anouk werkte als project assistente op uitzendbasis, dat betekent dus dat je van de een op de andere dag je baan kunt opzeggen.