WERELDTICKETS

Op deze pagina vind je heel veel informatie over wereldtickets.

Als je een wereldreis gaat maken waarbij je twee of meer continenten wilt bezoeken, dan is een wereldticket interessant. Met dit ticket kun je de hele wereld over vliegen door gebruik te maken van diverse luchtvaartmaatschappijen.

Hoe werkt een wereldticket?

Veel luchtvaartmaatschappijen zitten in een alliantie, een samenwerkingsverband voor wereldtickets, zodat de routenetwerken van de diverse maatschappijen kunnen worden gecombineerd. Hoe meer luchtvaartmaatschappijen in een alliantie zitten des te uitgebreider is het netwerk waarvan je gebruik kunt maken.

Eindeloos vliegen over het beschikbare netwerk is er niet bij, er zijn namelijk een aantal beperkingen:

 • Het aantal onderbrekingen (stopovers);

 • Totaal aantal mijlen of;

 • Totaal aantal continenten;

 • De maximale periode dat je mag reizen;

 • Maar in een richting reizen.

Let op! Het aantal mijlen dat u over land reist tellen wel mee voor de ticketprijs. Van welke alliantie je het beste een wereldticket kunt kopen is afhankelijk van de gewenste route. Er zijn acht allianties voor wereldtickets.

Overzicht

In onderstaande tabel tref je zes voorbeelden van wereldtickets aan. Dit zijn de wereldtickets die gebruikt kunnen worden vanuit Amsterdam. Alle prijzen zijn exclusief luchthavenbelasting en betreft vliegen in Economy Class. De hieronder genoemde wereldtickets kunnen uitgebreid worden met extra vliegmijlen en meerdere stopovers. Uiteraard gaat de prijs dan wel omhoog.

* Voorbehouden aan wijzigingen, check voor de actuele prijzen het reisbureau.

Waar kan je het beste een wereldticket kopen?

Wereldtickets zijn in principe bij elk reisbureau te boeken. Het is echter verstandiger om te kiezen voor een specialist op het gebied van vliegtickets, want uitzoeken welk ticket het best past bij jouw gewenste route kost erg veel tijd.

Voordelig wereldticket

Hier volgen nog wat tips om jouw wereldreis met behulp van een wereldticket zo voordelig mogelijk te plannen.

 1. Kies de landen en/of plaatsen die je graag wilt zien.

 2. Probeer de plaatsen in een zo logisch mogelijke, geografische volgorde neer te leggen.

 3. Gebruik deze structuur als basis om in overleg te gaan met het reisbureau en zo te kunnen bepalen welk wereldticket voor jou het beste is.

 4. Het beste ticket is niet het ticket met de meeste stopovers. Je hoeft tenslotte niet in 80 dagen de wereld rond.

 5. Houd rekening met de flexibiliteit: check vooraf hoe gemakkelijk het is om een vluchtdatum of route te wijzigen en wat zijn de extra kosten?

 6. Kijk of het zinvol en mogelijk is om bepaalde routes over land af te leggen, het bespaart vluchten en kan de reis extra boeiend maken.

Terug naar de route pagina